Utužujeme tím po svojom: Pivom a lukostreľbou

Na dobré sa ľahko spomína a náš letný teambuilding máme ešte stále čerstvo v pamäti. Tak sme sa rozhodli podeliť s vami o zážitky a predovšetkým vám predstaviť zaujímavé mimopracovné aktivity našich kolegov - varenie piva a lukostreľbu.

Pred koštovaním piva (v rámci bezpečnosti) sme si vyskúšali obľúbenú aktivitu našej kolegyne Mirky - lukostreľbu. Kým nám to, aby sme sa trafili aspoň do terča, dalo poriadne zabrať, jej šípy s prehľadom lietali priamo do stredu.

Pocahontas alebo Robin Hood?

Mirka už čo-to nastrieľala. Oficiálne s tým začala v roku 2015, no neoficiálne ako samouk už o dva roky skôr. Neustále sa zlepšuje, o čom svedčia aj mnohé ocenenia, ktoré za svoje úsilie získala. Špeciálne tento rok má výrazne úspešný: “Zatiaľ som uspela vo Finále Slovenského pohára v hale 2018 - HL ženy - 1.miesto, Majstrovstvá SR SLA3D 2018 - BB ženy - 3.miesto. 3D Slovenský pohár práve prebieha, ešte nám chýba finálové kolo, tak držte palce.”

20180823 114111

Zlodejka lukov

Mirka nespí na vavrínoch a plánuje strieľať s chuťou dovtedy, kým bude vládať. Najviac ju na tom baví pocit sústredenia a to, keď spraví všetko správne a šíp letí tam, kam chcela. Lukostreľba ju dokáže pohltiť tak, že ostatné veci nie sú dôležité. Tak sa jej podarilo omylom zobrať na súťaži cudzí luk: “Mal rovnakú farbu ako ten môj. Tak som sa zasmiala, no ten pán, ktorému patril, sa veru nesmial.”

Nestrieľa však sama a od úplného začiatku má svojho verného parťáka - syna Jurka: “Veľmi dlho sa mi páčila lukostreľba, a tak mi raz Ježiško priniesol luk. Jurkovi to však nešlo do hlavy a myslel si, že Ježiško sa pomýlil a luk mal byť pre neho. :) A tak keď dorástol a usúdila som, že už to zvládne, išli sme sa pozrieť na prvý tréning.” A chodia tam dodnes, akurát už nie pozerať sa, ale strieľať.

WP 20150927 16 23 37 Pro1

Nie je pivo ako pivo

Po poslednom výstrele sme sa mohli venovať Tomášovej mimopracovnej aktivite, ktorú začal rozvíjať, keď objavil nepoznané chute remeselných pivovarov: “Očarili ma najmä vrchné kvasené pivá typu ALE a IPA.” Dovtedy bol úplne bežným konzumentom piva typu český ležiak, tzv. europivo: “Tento výraz je výstižný. Považujem ho za synonymum pre nezaujímavé, bezpohlavné pivo.” A tak na zelený štvrtok v roku 2016 navaril svoje prvé pivo.

Celý proces varenia piva je pomerne zdĺhavý. Rmutovanie, cedenie, vysladzovanie, chmelovar, chladenie, fermentácia, studené chmelenie, stáčanie, fľaškovanie, ležanie… Množstvo premenných, zákony prírody, chemické reakcie. Práve to ho na varení piva baví: “Človek nikdy dopredu nevie, čo presne navaril a čo nepredvídateľné sa môže počas procesu stať. Preto sládkovia radi používajú magickú formulku - Daj Boh šťastia!”

20180823 141005

O tom, že varí chutné pivá, vieme svoje a dokonca ho ochutnal a ocenil aj hlavný sládek z pivovaru CLOCK: “Okamžite mi dal ponuku, aby som šiel pracovať k nim. Veľmi ma to nakoplo vpred.” A čo plánuje Tomáš do budúcna? “Ak Boh dá, tak si založiť svoj remeselný pivovar.”

IMG 20180823 104554

Zapáchajúci príbeh

Nejde však vždy všetko hladko. “Raz som zle zapravil stáčací ventil na fermentačnej nádobe. Ako pivo kvasilo, tak z nádoby postupne vytekalo na zem. Keď som približne o tri dni prišiel skontrolovať situáciu, vyrazil ma z dverí kyslý zápach.” Odvtedy pre istotu všetko po sebe dvakrát kontroluje. Asi nikomu by sa nechcelo celý deň tepovať smradľavý koberec a odháňať otravné vínne mušky.

Foto: Webmax

Naši profesionáli k vašim službám.
Neváhajte a kontaktujte nás.

Kontaktný formulár

Ak máte otázky, neváhajte nás kontaktovať na 0948 941 942, info@identiq.sk alebo vyplňte kontaktný formulár:

Moment, prosím, formulár sa nahráva...